Agility sikkerhetskurs

Dette kurset er obligatorisk for å kunne delta på klubbens ukentlige treninger og for å kunne bruke klubbens utstyr til selvstendig trening. Det er et kurs for å gjøre fører bevisst på farer ved agility og forhåndsregler for å unngå ulykker og skader. Kurset var satt på en søndag og varte i seks timer. Jeg valgte å ikke ta med hund selv om dette var et praktisk sikkerhetskurs.

Teoridelen var veldig ryddig og kort. Det ble snakket om hvilken hinder som kunne dukke opp på banen. Hvordan banen kunne se ut og hvordan vanskelighetsgraden kunne gå opp i de forskjellige klassene. Det ble forklart at agility er delt opp i to kategorier, Agility som inneholder alle hindrene og Agility hopp, hvor felthindrene som møne, balansebom og vippe ikke er tilstede

 

 

Hindrene som kan ses på denne illustrasjonen hentet fra NKK sitt offisielle regelverk for Agility

Når selve sporten var gått igjennom gikk vi ut og satte opp alle hindrene som vist på tegningen (ikke bord eller oxer) og det ble brukt en demohund til å vise hvordan man sikrest mulig kunne føre hunden over og lære inn de forskjellige hindrene. Vi skulle så ta ut tre av hundene slik at hundeførerne skulle få muligheten til å ha hjelp fra de andre deltagerne. Vi var seks ekvipasjer, syv deltagere og en instruktør.

Jeg valgte å være fotograf ettersom jeg likevel var overflødig som hjelp og ikke hadde hund med. Når jeg var inne å hentet kamera og kom ut så hadde plutselig alle hundene blitt tatt ut på banen og førerne var i full gang med å prøve ut hindrene, de fleste uten assistanse. Jeg reagerte veldig på dette. Jeg kunne selvfølgelig lagt fra meg kamera og vært assistent, men det virket veldig lite hensiktsmessig når det likevel ikke var noen andre som gjorde som de hadde fått beskjed om og det føltes feil at jeg som var deltager skulle virke som hjelpeinstruktør bare fordi jeg ikke hadde hund med.

Instruktøren fikk likevel gått mye mellom de forskjellige deltagerne og var effektiv og flink der hun var tilstede, men det var mye kaos og jeg følte ikke sikkerheten til hundene ble ivaretatt skikkelig. Likevel var alle førerne myke og flinke med hundene sine og jeg tror alle hadde det veldig artig selv om det ikke var mye kontroll over situasjonen.

Vi hadde en kort pause før vi hentet ut tre og tre hunder for å trene på selvstendighet og hindersug på lik linje som på aktiviseringskurset jeg tidligere har deltatt på. Jeg synes personlig det var lite relevant å begynne med dette på så ferske ekvipasjer, men alle hadde det artig så selv om det kanskje ikke har noe hensikt var det nå til glede for både hundene og førerne.

Jeg valgte å gå noe tidligere pga form og jobb, men kurset ble godkjent og jeg sier meg fornøyd med dette. Fint gjennomgodt kurs verdt pengene og helt innenfor sitt formål.

 


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

error: Tilhører Fjordbits